Over ons

Wij zijn Frank en Alex en wij willen wegwerpkerstbomen Nederland uit helpen. Daarom zijn wij in 2020 zijn gestart met BeterBoompje. Door een duurzaam alternatief te bieden voor de traditionele kerstboom maken wij samen met ons team de wereld een stukje mooier.

Denk jij ook dat de feestdagen een stukje duurzamer kunnen? Zet dan samen met ons de eerste stap naar een groene kerst en kies dit jaar voor een BeterBoompje.

Team BeterBoompje

“Met een BeterBoompje haal je een wonderschone kerstboom in huis, die de wereld een stukje mooier maakt. Een echt ‘beter’ boompje dus!”

Over Lowlander Bier

Lowlander Botanical Beers staat bekend om hun natuurlijk lekkere bieren, gebrouwen met kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel botanicals. In 2018 riepen zij Nederland op hun kerstboom te doneren in plaats van op straat te gooien, om er een winterbier mee te brouwen. De oproep werd wereldwijd opgepikt - van Canada tot Japan en Griekenland tot Rusland - met duizenden aanmeldingen. In januari 2019 wist de brouwer in 3 dagen een paar honderd bomen op te halen, plukte deze samen met vrijwilligers naald voor naald en brouwde er in het najaar van 2019 hun Winter I.P.A. van.

Ontdek de botanisch gebrouwen bieren van Lowlander: natuurlijk lekker.

Over Adopteer Een Kerstboom

Adopteer een Kerstboom is een initiatief van Erwin & Kyra van biologische kwekerij Randijk; een kweker van eigen bodem die al jaren aan hergebruik van kerstbomen doet. Bij hen adopteer je een kerstboom, die in januari wordt terug geplant; zo gaat jouw kerstboom meerdere jaren mee. Alle kerstbomen zijn biologisch gekweekt; zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Door de bijzondere kweekwijze overleeft gemiddeld 80 tot 90% van de bomen de herplant in januari. Als ze te groot zijn of om andere reden niet meer worden ter adoptie kunnen worden aangeboden, worden de bomen voor een laatste keer herplant op een plek waar ze door kunnen groeien; Adopteer een Kerstboom gooit geen bomen weg.

Adopteer een Kerstboom is in meer dan tien jaar enorm gegroeid. Toch blijven biologisch gekweekte kerstbomen met BIO keurmerk schaars en is de vraag ieder jaar groter dan het aanbod.  

Wij doen dit samen

Pers/contact

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zijn we enorm geholpen met extra aandacht rondom onze missie. Wil je met ons samenwerken, over ons schrijven (graag!), ons op een andere manier zichtbaarheid geven (ook graag!) of gewoon met ons in contact komen? Stuur dan een mailtje naar info@beterboompje.nl.