man en vrouw tillen beterboompje kerstbomen door het kerstbomenbos
Geïllustreerd grafisch beeld van een kerstboompje met de tekst 'Doe jij mee met onze missie?'

Onze missie

Stel je eens voor…
Een plek waar jouw kerstboom het hele jaar door lekker met zijn voetjes in de aarde kan staan. Gezellig tussen de andere boompjes. Met de zon, de wind en de regen die elkaar afwisselen en waar vogeltjes zingen, in plaats van Mariah Carey. Als de feestdagen naderen komt hij gezellig bij jou logeren, maar daarna gaat hij gauw weer terug naar zijn soortgenoten in het kerstbomenbos. Dat klinkt toch geweldig?

Een duurzaam alternatief
Die plek zijn wij aan het realiseren in Leusden op de kwekerij van Adopteer een Kerstboom, maar dat kunnen wij niet alleen. Om de wegwerpkerstboom Nederland uit te helpen, bieden wij een duurzaam alternatief. Hierbij geven wij de voorkeur aan een herbruikbare kerstboom met kluit. Omdat deze bomen er nu helaas nog veel te weinig zijn, en de meeste mensen in december toch graag een kerstboom in huis halen, bieden wij ook een boom aan zonder kluit. Ter compensatie planten wij hiervoor twee herbruikbare adoptieboomstekjes aan in het BeterBoompje Kerstbomenbos.

BeterBoompjes voor iedereen!
Als deze boompjes groot genoeg zijn kunnen ze gemiddeld vijf jaar lang worden gebruikt als adoptiekerstboom. Ons BeterBoompje zonder kluit is dus een tussenoplossing om een transitie van de wegwerptkerstboom naar een herbruikbare variant in een stroomversnelling te brengen. Door de adoptieboompjes vanaf nu flink aan te planten kunnen we straks allemaal genieten van een kerstboom met kluit die meerdere jaren bij ons op bezoek komt met kerst.

Sneeuw vlokje

BeterBoompje

“Een kerstboom waar je een beter gevoel van krijgt!”

BeterBoompje Kerstbomen terugplant bos

Dit hebben we samen in 2020 en 2021 bereikt

Maar liefst 3.700 kerstboompjes met kluit staan weer daar waar ze horen: lekker in de natuur, waar ze kunnen gaan genieten van hun welverdiende pensioen. 💚

Daarnaast hebben we maar liefst 5.000 adoptieboomstekjes aangeplant in het kerstbomenbos van Adopteer een Kerstboom. Deze stekjes zullen uitgroeien tot adoptiekerstbomen mét kluit die in de toekomst bij jullie kunnen logeren.

Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en willen al onze supporters enorm bedanken. Samen maken we de feestdagen een stukje duurzamer!

tractor tegen over elektrisch beterboompje bus
Sneeuw vlokje