De boompjes zijn teruggeplant in het kerstbomenbos!

Maar liefst 2.500 kerstboompjes met kluit staan weer daar waar ze horen: lekker in de natuur, waar ze kunnen gaan genieten van hun welverdiende pensioen. πŸ’š

Daarnaast hebben we maar liefst 3.700 adoptieboomstekjes geplant in het kerstbomenbos van Adopteer een Kerstboom. Deze stekjes zullen uitgroeien tot adoptiekerstbomen mΓ©t kluit die in de toekomst bij jullie kunnen logeren.

Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat en willen al onze supporters enorm bedanken. Samen maken we de feestdagen een stukje duurzamer!

Bestel je boom
Geef je mening

Onder alle respondenten verloten we 6 BeterBoompjes!

BeterBoompje Kerstbomen terugplant bos

BeterBoompje 2021

5500
πŸŽ„
BeterBoompje
Supporters
3700
πŸŽ„
Nieuwe Boompjes
aangeplant
2500
πŸŽ„
BeterBoompjes
teruggeplant

Samen maken we meer impact,
doe jij dit jaar ook mee?

twee kerstboom stekjes terug

Voor elk BeterBoompje ZONDER kluit planten we 2 herbruikbare adoptieboomstekjes aan

Meld je aan voor 2022!

Probeer het opnieuwe
Bedankt voor je aanmelding!

en maak de wereld een stukje groener!

Bestellen kan tot dinsdag 23:59 uur! Ophalen aankomend weekend :)
Bekijk de kerstballen gemaakt van kerstbomen!

Dit jaar verkrijgbaar in Amsterdam, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Ede, Eindhoven, Haarlem, Nijmegen, Rhenen, Rotterdam, Scheveningen en Utrecht.
Of laat 'm bezorgen.

Onze missie

Stel je eens voor…
Een plek waar jouw kerstboom het hele jaar door lekker met zijn voetjes in de aarde kan staan. Gezellig tussen de andere boompjes. Met de zon, de wind en de regen die elkaar afwisselen en waar vogeltjesΒ zingen, in plaats van Mariah Carey. Als de feestdagen naderen komt hij gezellig bij jou logeren, maar daarna gaat hij gauw weer terug naar zijn soortgenoten in het kerstbomenbos. Dat klinkt toch geweldig?

Een duurzaam alternatief
Die plek zijn wij aan het realiseren in Leusden op de kwekerij van Adopteer een Kerstboom, maar dat kunnen wij niet alleen. Om de wegwerpkerstboom Nederland uit te helpen, bieden wij een duurzaam alternatief. Hierbij geven wij de voorkeur aan een herbruikbare kerstboom met kluit. Omdat deze bomen er nu helaas nog veel te weinig zijn, en de meeste mensen in december toch graag een kerstboom in huis halen, bieden wij ook een boom aan zonder kluit. Ter compensatie planten wij hiervoor twee herbruikbare adoptieboomstekjes aan in het BeterBoompje Kerstbomenbos.

BeterBoompjes voor iedereen!
Als deze boompjes groot genoeg zijn kunnen ze gemiddeld vijf jaar lang worden gebruikt als adoptiekerstboom. Ons BeterBoompje zonder kluit is dus een tussenoplossing om een transitie van de wegwerptkerstboom naar een herbruikbare variant in een stroomversnelling te brengen. Door de adoptieboompjes vanaf nu flink aan te planten kunnen we straks allemaal genieten van een kerstboom met kluit die meerdere jaren bij ons op bezoek komt met kerst.

Beterboompje kerstboom ophalen in Vondeltuin

BeterBoompje 2020

2500
πŸŽ„
BeterBoompje
Supporters
2223
πŸŽ„
Nieuwe Boompjes
aangeplant
1200
πŸŽ„
BeterBoompjes
teruggeplant

Samen maken we meer impact,
doe jij dit jaar ook mee?

BeterBoompje

β€œEen kerstboom waar je een beter gevoel van krijgt!”

Geef je mening

Onder alle respondenten verloten we 6 BeterBoompjes!