Beterboompje team samen op de foto
September 2020
Beterboompje team samen op de foto
Er was eens…

Het begon allemaal in 2020. Om wegwerpkerstbomen de wereld uit te helpen, bedachten wij een alternatief: BeterBoompje. Een échte kerstboom die teruggeplant (en hergebruikt) wordt. Zo maken wij de wereld een stukje mooier én groener!

man en vrouw tillen beterboompje kerstbomen door het kerstbomenbos
Vliegende start

Onze duurzame kerstmissie kent met 2.500 BeterBoompje supporters een vliegende start. Na de eerste editie hebben wij maar liefst 1.200 kerstbomen teruggeplant en 2.300 adoptieboomstekjes aangeplant in het kerstbomenbos.

Eerste editie
Adopteer een Kerstboom
Adopteer een kerstboom aanplanting duurzame stekjes
Samen bereik je meer!

Door een samenwerking aan te gaan met Adopteer een Kerstboom komen we weer een stapje dichterbij ons doel: een wereld zonder wegwerpkerstbomen.

beterboompje kerstbomen bos met adopteer een kerstboom
Lowlander Beer

In november 2020 slaan wij de handen ineen met Lowlander Beer. Eerder deden zij al een oproep om je kerstboom bij hen in te leveren, zodat zij er een Winter I.P.A. van konden brouwen. Met een gedeelde missie, kunnen wij ons platform nog sneller laten groeien.

november 2020
voorjaar van 2021
Beterboompje bus van de zijkant in een veld met bomene
Busje komt zo

Sinds het voorjaar van 2021 rijden wij rond in een prachtige 100% Elektrische E-Vito, ter beschikking gesteld door Mercedes-Benz Louwman. Mooi is die hè?

Ons eigen kerstbomenbos

En toen was daar ons eigen kerstbomenbos in Leusden, in de provincie Utrecht. Hier gaan de kerstbomen met kluit na de feestdagen weer lekker terug de grond in.
En voor iedere verkochte boom zonder kluit planten wij hier twee biologische herbruikbare kerstboomstekjes aan.

2021
voorjaar van 2021
Kerstbomenchallenge in Rotterdam

In Rotterdam wordt dit jaar de kerstbomenchallenge georganiseerd. Rotterdammers worden gestimuleerd om hun kerstboom in te leveren, zodat deze een tweede leven krijgt. Bijvoorbeeld in de vorm van houtsnippers of compost.

een blije Gina van beterboompje voor het beterboompje bord
Bezoek van 3FM

Serious Request stond in 2021 in het teken van ontbossing in Zuid-Amerika, en omdat wij ons dichter bij huis bezighouden met ontbossing, kwamen ze op visite. In dit interview vertelt initiatiefnemer Gina Neggers over het ontstaan van BeterBoompje én ze geeft een paar tips voor een duurzam(re) kerst.

2021
voorjaar van 2021
Duurzamenkerstballen gemaakt van kersthout
BeterBalletje

De dag die je wist dat zou komen… Wij hebben een BeterBalletje ontwikkeld. Deze kerstbal is gemaakt van de wegwerpkerstbomen van vorig jaar en daarom volledig biologisch afbreekbaar. De opbrengst ging naar 3FM Serious Request.

alex met een beterboompje op het dak tussen de bomen
Interview in de Volkskrant

Er is steeds meer interesse in BeterBoompje. Zo ook in dit artikel in de Volkskrant, dat gaat over het maken van duurzame keuzes, de wegwerpcultuur en onze transitiestrategie. 

2021
Tweede editie 2021
opa en kleinkind samen een boompje ophalen
Tweede editie

Na een vliegende start in 2021, hebben we tijdens onze tweede editie twee keer zoveel supporters verzameld. Maar liefst 5.500 mensen kozen voor een BeterBoompje, we hebben 2.500 BeterBoompjes met kluit teruggeplant en 3.700 stekjes aangeplant.

Duurzame kerstbomen Apeldoorn, binnenstebuiten
Duurzame kerstbomen Apeldoorn

Een kerstboom in huis die daarna weer terug de grond in gaat? Gina en Alex helpen de wegwerpkerstboom Nederland uit door duurzame kerstbomen na kerst terug te planten, adoptiestekjes te kweken en kerstboomafval te recyclen.

Bekijk de aflevering >
binnenstebuiten 2022
Aanplanten 2023
Samen voor een groenere toekomst

We hebben het voor elkaar gekregen! Dankzij onze samenwerking met Adopteer een Kerstboom hebben we dit jaar 3000 nieuwe kerstboomstekjes kunnen aanplanten. Adopteer een Kerstboom zorgde voor de stekjes en jullie voor de donaties. Samen voor een groenere toekomst, dat is wat we graag doen!

alex met een beterboompje op het dak tussen de bomen
Interview in de Volkskrant

Er is steeds meer interesse in BeterBoompje. Zo ook in dit artikel in de Volkskrant, dat gaat over het maken van duurzame keuzes, de wegwerpcultuur en onze transitiestrategie. 

Terugplanten 2023

“Met een BeterBoompje haal je een wonderschone kerstboom in huis, die de wereld een stukje mooier maakt. Een echt ‘beter’ boompje dus!”

alex en frank in het bos

Over ons

Wij zijn Frank en Alex en wij willen wegwerpkerstbomen Nederland uit helpen. Daarom zijn wij in 2020 zijn gestart met BeterBoompje. Door een duurzaam alternatief te bieden voor de traditionele kerstboom maken wij samen met ons team de wereld een stukje mooier.

Denk jij ook dat de feestdagen een stukje duurzamer kunnen? Zet dan samen met ons de eerste stap naar een groene kerst en kies dit jaar voor een BeterBoompje.

Team BeterBoompje

Over Adopteer Een Kerstboom

Adopteer een Kerstboom is een initiatief van Erwin & Kyra van biologische kwekerij Randijk; een kweker van eigen bodem die al jaren aan hergebruik van kerstbomen doet. Bij hen adopteer je een kerstboom, die in januari wordt terug geplant; zo gaat jouw kerstboom meerdere jaren mee. Alle kerstbomen zijn biologisch gekweekt; zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Door de bijzondere kweekwijze overleeft gemiddeld 80 tot 90% van de bomen de herplant in januari. Als ze te groot zijn of om andere reden niet meer worden ter adoptie kunnen worden aangeboden, worden de bomen voor een laatste keer herplant op een plek waar ze door kunnen groeien; Adopteer een Kerstboom gooit geen bomen weg.

Adopteer een Kerstboom is in meer dan tien jaar enorm gegroeid. Toch blijven biologisch gekweekte kerstbomen met BIO keurmerk schaars en is de vraag ieder jaar groter dan het aanbod.  

beterboompje kerstbomen bos met adopteer een kerstboom

Pers/contact

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zijn we enorm geholpen met extra aandacht rondom onze missie. Wil je met ons samenwerken, over ons schrijven (graag!), ons op een andere manier zichtbaarheid geven (ook graag!) of gewoon met ons in contact komen? Stuur dan een mailtje naar info@beterboompje.nl.