Contact

We helpen je graag aan een leuke duurzame kerst. Heb je een vraag of wil je meer weten over BeterBoompje. Gebruik de gegevens op deze pagina.

Sneeuw vlokje
Beterboompje team samen op de foto

Get in touch

Heb je een vraag of wil je graag samenwerken? Neem contact op :)

Address

Torenallee 42-62
5617 BD Eindhoven

Mail

support@beterboompje.nl

Social media

Linkedin, Tiktok, Instagram, Facebook, Twitter, Giphy

Bedrijven

Wil jij je medewerkers dit jaar blij maken met een bijzonder kerstgeschenk, maar wil je niet inleveren op je idealen? Verras ze dan met een BeterBoompje! Veel beter, net zo simpel en minstens zo gezellig!
Je kan bij ons een mooie kerstboom bestellen voor al je personeelsleden. Zij kunnen online zelf een datum kiezen (in begin december) waarop ze de kerstboom kunnen ophalen.

support@beterboompje.nl

Pers

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zijn we enorm geholpen met extra aandacht rondom onze missie. Wil je met ons samenwerken, over ons schrijven (graag!), ons op een andere manier zichtbaarheid geven (ook graag!) of gewoon met ons in contact komen?

pers@beterboompje.nl

Veelgestelde vragen

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

NIEUW dit jaar: thuisbezorging BeterBoompje MET kluit, hoe werkt dat?

Je bestelt jouw boom via 'Bezorgen'. Kies voor 'Thuisbezorgen met kluit'. Er zijn 2 opties: de boom zelf herplanten in de tuin voor volgend jaar of hem terugbrengen zodat wij 'm kunnen herplanten in ons BeterBoompje Kerstbomenbos. Wil je dat wij de boom terugplanten? Kies dan voor de optie MET terugplantticket en breng de boom op 6 januari terug bij onze drop-off locaties. Zie alle info hierover hier.

bestellen

Hebben de bomen een biologisch keurmerk?

Onze bomen hebben geen officieel BIO kenmerk, maar worden op milieuvriendelijke wijze gekweekt. D.w.z. geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen en de kunststof pot wordt hergebruikt. De nieuwe adoptiestekjes die we aanplanten zijn Skal gecertificeerd.

boominfo

Zit er een pot om de kluit?

Bij de Picea Omorika spar zit er een plastic of kokos pot om de kluit van 30 cm hoog en een diameter van 25-29 cm. De maat van de boom is inclusief deze pot. Deze pot wordt na het terugplanten hergebruikt.

boominfo

Hoe zit het met de kwaliteitsgarantie?

De bomen zonder kluit zijn AA kwaliteit Nordmannen. Bomen met kluit zijn speciaal op pot gekweekt om het terugplanten te overleven. Wij doen ons best om de allermooiste boompjes te leveren, maar een BeterBoompje blijft een natuurproduct en de bomen met kluit zijn onbespoten. Dat betekent dat iedere kerstboom uniek is, en uitstekend in staat om met Kerstmis te stralen in jouw woonkamer. Bomen weggooien is geen optie, toch? Daarom verdienen alle boompjes een logeeradres in december. [Kijk ook eens bij ā€˜onze bomenā€™ voor een indruk van onze BeterBoompjes.]

boominfo

Hoe kan ik mijn boompje het beste verzorgen?

Jouw BeterBoompje vormt de komende weken het stralende middelpunt van je kamer. Om ervoor te zorgen dat je boompje blijft stralen en dat wij hem in januari kunnen terugplanten, geven we je graag een aantal verzorgingstips: 1. Is het koud? Laat je BeterBoompje eerst even wennen aan de temperatuur in de schuur. 2. Laat de boom in de pot zitten. Zet hem indien gewenst met pot en al (recht) in een andere pot (met wat extra aarde). 3. Geef je boompje iedere dag een flinke scheut water. Dichtbij de stam en hou de aarde/kluit vochtig. Tip bij deze tip: Om te controleren of het water de bodem bereikt (en niet de vloer), kun je een schotel onder de pot plaatsen. 4. Zet je boompje niet direct naast of op een warmtebron, vindt die niet fijn. 5. Knip geen top of takken uit; je boompje is mooi zoals die is. 6. Laat het engelenhaar en kunstsneeuw dit jaar in de kastā€¦

boominfo

Waarom kost een BeterBoompje wat-ie kost?

Een BeterBoompje kost misschien wat meer dan de wegwerpkerstbomen die je gewend bent. Dat heeft natuurlijk een goede reden. Onze eerlijke bomen hebben namelijk een eerlijke prijs. En omdat jij ā€˜m gewoon netjes betaalt, hoeft de natuur dat niet te doen. Wel zo vriendelijk, toch? Hoe komen onze prijzen tot stand? -BeterBoompje zonder kluit Voor ieder BeterBoompje zonder kluit planten wij twee nieuwe stekjes terug in het biologische kerstbomenbos. Al deze kerstbomen worden de komende jaren duurzaam onderhouden in een bos waar een gezond ecosysteem prioriteit heeft. Op deze manier worden de stekjes klaargestoomd tot volwaardige herbruikbare bio-adoptiebomen die elk jaar opnieuw worden teruggeplaatst. -BeterBoompje met kluit Met jouw bijdrage dekken wij de kosten van de groei en het onderhoud van de kerstboom, het vervoer heen en terug naar het kerstbomenbos en het handmatig terugplaatsen in de grond.

boominfo

Wat voor soort boom in de Nordmann?

OMG. De Nordmann is the most beautiful kerstboom ever! Echt. De Nordmann is met recht de populairste kerstboom van Nederland. Dat komt door de mooie glanzende donkergroene naalden. Deze naalden zitten aan stevige takken, zijn zacht en prikken niet! De Nordmann is een bredere, stoerdere kerstboom met mooie lagen. Boom wordt uitgeleverd in een net en zonder een kruis.

boominfo

Wat voor soort boom is de Picea Omorika?

Deze Servische spar is de laatste jaren steeds geliefder geworden als kerstboom. Het is een wat slankere boom, maar met mooie volle takken. De Picea Omorika heeft dan ook minder ruimte nodig dan bijvoorbeeld de Nordmann, die van nature een stuk breder is. Met zijn afhangende takken is het tevens een zeer sierlijke boom. De naalden zijn groen aan de bovenkant en blauw aan de onderkant waardoor de kerstboom er blauwachtig uitziet. Wat ook fijn is, is dat de naalden van deze spar wat minder scherp zijn en niet zo snel uitvallen. De boom wordt uitgeleverd zonder een net eromheen en met een plastic pot om de kluit.

boominfo

Hoe worden de adoptiebomen die worden aangeplant gekweekt?

Deze worden biologisch en met liefde gekweekt. De stekjes (en over een tijdje dus adoptiebomen) in het BeterBoompje Kerstbomenbos worden biologisch en met liefde gekweekt. In ons bos is een gezond ecosysteem prioriteit; we focussen op een gezonde bodem en stimuleren de biodiversiteit. Lees meer over het proces en de verzorging van onze bomen op de website van Adopteer Een Kerstboom, onze gespecialiseerde partner.

duurzaam

Wat gebeurt er met de nieuwe stekjes die worden aangeplant?

De nieuwe adoptiestekjes die worden aangeplant in Leusden op de kwekerij van Adopteer een Kerstboom zorgen er voor dat er meer adoptiebomen beschikbaar komen en we het tekort gaan oplossen. Deze stekjes zijn over 4 jaar groot genoeg om geadopteerd te gaan worden.

duurzaam

Hoe zit dat nou met dat BeterBoompje Kerstbomenbos?

Stel je eens voor: Een fijne plek waar jouw kerstboom het hele jaar door lekker met zijn voetjes in de aarde kan staan. Gezellig tussen de andere boompjes. Met zon, wind en regen die elkaar afwisselen en waar de vogeltjes zingen in plaats van Mariah Carey. Met de feestdagen maakt jouw kerstboom even een uitstapje naar jouw huis, maar daarna gaat hij gauw weer terug naar zijn soortgenoten in het kerstbomenbos. Dat klinkt toch geweldig? Die plek zijn wij aan het realiseren in Leusden op de kwekerij van Adopteer een Kerstboom, maar dat kunnen wij niet alleen. Door te kiezen voor een BeterBoompje bouw jij mee aan onze droom. En wanneer het bos groot genoeg is, kunnen wij iedereen jaarlijks voorzien van een biologische adoptiekerstboom.

duurzaam

Wat maakt een BeterBoompje duurzaam?

- Het BeterBoompje met kluit wordt teruggeplaatst in de natuur en haalt zo de rest van zijn tweede leven CO2 uit de lucht. - Voor elk BeterBoompje zonder kluit planten wij twee nieuwe adoptie kerstboomstekjes terug in het kerstbomenbos. Deze kerstbomen worden de komende jaren duurzaam onderhouden. Een gezond ecosysteem heeft hierbij prioriteit; we focussen ons op een gezonde bodem en stimuleren de biodiversiteit. De stekjes worden zo klaargestoomd tot volwaardige herbruikbare bio-adoptiebomen die jaarlijks worden teruggeplaatst.

duurzaam

Waarom zijn onze BeterBoompjes beter?

Een BeterBoompje is een duurzame variant op de traditionele wegwerpkerstboom die na de feestdagen op straat wordt gezet. Kies je voor een BeterBoompje, dan bouw je mee aan het bos. Hier planten wij de kerstbomen met kluit terug, nadat ze de Kerstmis bij jou hebben doorgebracht. Voor ieder boompje zonder kluit, planten wij twee biologische adoptieboomstekjes terug. Deze laatste optie is, volgens onze strategie, een tussenoplossing om de markt te kunnen veranderen en te zorgen dat het tekort aan adoptiebomen wordt opgelost.

duurzaam

Waar moet ik op letten bij vervoer?

Er zit wel een net om de boom ZONDER kluit. Er zit geen net om de boom MET kluit, dus dit is een factor om rekening mee te houden bij vervoer. Bij de boom met kluit zit er om de kluit een plastic of kokos pot van 30 cm hoog en 20 cm doorsnee. TIP: Gebruik een dekbedovertrek om de boom in te doen!

bestellen

Hoe krijg ik mijn borg terug?

De borg wordt (na het inleveren) in januari teruggestort op je rekening.

bestellen

Waar en wanneer kan ik mijn boom inleveren?

Afscheid nemen bestaat niet. Oh wacht. Toch wel. Na de feestdagen lever je je boom MET kluit namelijk bij ons in, zodat wij hem terug kunnen planten in het bos. Je brengt je boompje MET kluit op zaterdag 6 januari 2024 (zie hier info en tijden per stad) terug naar een pick-up locatie. Om je borg terug te krijgen, zijn er een paar eisen waaraan jouw BeterBoompje moet voldoen. Zo kijken wij of je boompje nog mooie groene takken heeft en of er voldoende aarde aan de kluit zit. Heb jij je boompje voldoende liefde, water en aandacht gegeven? Dan krijg je je tientje borg terug. De borg wordt (na het inleveren) in januari teruggestort op je rekening.

bestellen

Kan ik hetzelfde BeterBoompje als vorig jaar krijgen?

Nee, dit kan helaas niet. De BeterBoompjes mƩt kluit worden eenmalig teruggeplant in de natuur en zijn niet gekweekt als adoptiebomen. Daarnaast zijn er uberhaupt nog veel te weinig adoptiekerstbomen. De nieuwe stekjes die we aanplanten worden wƩl gekweekt als adoptiebomen. Zo zorgen we er samen voor dat er over een aantal jaar meer adoptiebomen beschikbaar zijn!

bestellen

Mag ik de boom bij het afhalen zelf uitkiezen?

Hoewel de naam anders doet vermoeden is geen enkel boompje beter dan het andere. Alle BeterBoompjes zijn uniek! Als het mogelijk is mag je ā€˜m uitzoeken! Ze zijn allemaal van goede kwaliteit dus maak je geen zorgen als wij er eentje voor je uitkiezen. Dit doen we namelijk om het ophalen van de boompjes zo vlot (en coronaproof) mogelijk te laten verlopen. Wij willen bovendien zoveel mogelijk voorkomen dat de BeterBoompjes schade oplopen en daarom is het niet wenselijk als we met teveel mensen tussen de boompjes door lopen.

bestellen

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

Wanneer het moment daar is om je boompje op te halen, kom je naar de pick up locatie van jouw keuze. Nadat je je auto hebt geparkeerd (en je indien nodig je mondkapje hebt opgedaan), volg je de bordjes die jou naar je boompje leiden. Houd je telefoon met daarop je ticket paraat, zodat deze door Ć©Ć©n van onze medewerkers gescand kan worden. Is je ticket gescand? Dan wordt jouw boom overhandigd. De boom met kluit wordt geleverd zonder net/verpakking, wel zo duurzaam :)

bestellen

Waarom is BeterBoompje dit jaar niet in mijn stad beschikbaar (en vorig jaar wel)?

Helaas is het ons dit jaar niet gelukt om in alle steden waar we in 2022 actief waren weer een pick-up te organiseren. Wel zijn er een aantal nieuwe steden bijgekomen. Niet getreurd want je kunt dit jaar jouw BeterBoompje MET Ć©n ZONDER kluit ook thuis laten bezorgen. Kijk voor meer info in het menu bij 'Bezorgen'.

bestellen

Waar en wanneer kan ik mijn boom ophalen?

AMSTERDAM: ZUID: Vondeltuin | 3 en 9 december | 10:00-14:00 uur CENTRUM: Dille & Kamille Bilderdijk | 30 november 10:00-13:00 uur | 7 december 10:00-13:00 uur NOORD: Lowlander | 3 en 9 december | 10:00-14:00 uur OOST: De Vergulden Eenhoorn | 3 en 9 december | 10:00-14:00 uur WEST: Mossel & Gin | 3 en 9 december | 10:00-14:00 uur ANTWERPEN: Dille & Kamille Antwerpen | 1, 2, 8 en 9 december | 10:00-13:00 uur ARNHEM: Dille & Kamille | 1, 2, 3, 8, 9 en 10 december BARENDRECHT: CafĆ© Clementine | 9 december | 12:00-16:00 uur BREDA: Frontaal Brouwerij | 3 december | 14:00-18:00 uur Dille & Kamille | 1, 8 en 9 december | 10:00-13:00 uur Kinderboerderij Wolfslaar | 8 en 9 december | 11:00-15:00 uur ā€Oncle Jean | 3 en 9 december } 13:00-15:00 uur ā€ DELFT: Kinderboerderij Tanthof | 9 en 10 december | 11:00-15:00 uur ā€ ā€DEN BOSCH: Werkwarenhuis | 3 en 9 december | 11:00-14:00 uur ā€ ā€DEN HAAG: Dille & Kamille | 1 december | 10:00-13:00 uur Grote Markt Plein | 2 december | 11:00-13:00 uur Pluk! | 9 en 10 december | 11:00-16:00 uur ā€ ā€EDE: Kantine gebouw ENKA | 9 en 10 december | 10:00-14:00 uur ā€ ā€EINDHOVEN: City Garden | 2 t/m 10 december | 12:00-20:00 uur Ketelhuis | 9 december | 12:00-15:00 uur ā€ GOUDA: Stadskant | 2 en 9 december | 10:00-17:00 uur ā€ HAARLEM: Mama Gaia | 2 en 9 december | 10:00-14:00 uur ā€ OUD-BEIJERLAND: Mahoe | 1 en 8 december | 15:00-19:00 uur ROTTERDAM: Belevenisboerderij Schieveen | 3 en 10 december | 10:00-17:00 uur Dille & Kamille | 4 en 5 december | 10:00-13:00 uur OASE | 10 december | 11:00-14:00 uur ā€ UTRECHT: De Kromme Haring | 2 en 9 december | 15:00-18:00 uur Fort Voordorp | 9 december | 13:00-16:00 uur Kijk voor adresgegevens en meer informatie over onze pick-up locaties op deze pagina.

bestellen

Hoe werkt het bestellen van een BeterBoompje?

Een BeterBoompje kopen werkt heel eenvoudig: !!! LET OP: de lengte van je boom kies je in het bestelproces als laatste (zie stap 7) !!! 1. Kies welk BeterBoompje je wilt 2. Ga naar de webshop 2. Kies je stad en ophaal locatie 3. Kies je ophaaldag en tijdslot 4. Kies met of zonder kluit 5. Klik op verder 6. Vul je gegevens in 7. Kies de lengte van je boom 8. Bestel je boompje :) Vervolgens krijg je een e-mail van ons met daarin een ticket. Met dit ticket kan jij jouw boompje ophalen op de door jou gekozen dag en tijd. Makkelijk toch?

bestellen

Ik heb mijn borg niet ontvangen. Hoe zit dat?

De terugbetaling van jouw borg is verzorgd door PAY.nl of Eventix. Het bedrag wordt teruggestort op de rekening waarmee jouw BeterBoompje is betaald. Mocht je de betaling niet terug kunnen vinden onder Ć©Ć©n van deze namen, neem dan contact met ons op. Wij zoeken het graag voor jou uit!

borg