Duurzame oplossing voor kerstbomen na feestdagen

Alex
|
September 4, 2022
December 21, 2022

Duurzame oplossing voor kerstbomen na feestdagen

Gina en Alex maken kerstbomen duurzaam in Apeldoorn

Gina en Alex hebben als doel om ervoor te zorgen dat kerstbomen een heel lang leven krijgen. Ze willen alle kerstbomen in Nederland verduurzamen en zorgen ervoor dat er geen wegwerpbomen meer zijn. Elk jaar gooien we 2,5 miljoen kerstbomen weg, wat zonde is. Gina en Alex hebben geen goed alternatief gevonden om een boom terug te brengen, totdat ze BeterBoompje beginnen.

Robert plant alle bomen op een terugplantlocatie. Gina en Alex geven de bomen een merklintje en kiezen voor de Servische spar, omdat deze fijne, kleine worteltjes heeft. De bomen krijgen een tweede leven door in januari terug naar het innamepunt te gaan, waar mensen hun statiegeld terugkrijgen. Sommige bomen worden versnipperd en gebruikt als compost, terwijl de rest wordt teruggeplant. In het eerste jaar werden er rond de 1300 bomen teruggeplant en in het tweede jaar 2500.

Gina en Alex proberen op een leuke manier mensen bewust te maken van wat er met de kerstboom gebeurt na de feestdagen. Het is een traditie om de boom weg te gooien, maar niet iedereen staat stil bij de gevolgen hiervan. Door de bomen terug te planten, krijgen ze een mooi tweede leven na de kerst.

Bekijk de aflevering : https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/video/duurzame-kerstbomen-apeldoorn