Hoe verzorg ik mijn kerstboom?

Carlijn
|
December 29, 2022
September 1, 2022

Hoe verzorg ik mijn kerstboom?

‍In films en op kerstkaarten zien kerstbomen er altijd perfect uit. De juiste vorm, prachtig groen en mooie volle takken. Thuis is dat een ander verhaal, want hoe verzorg je je kerstboom? Wij geven je graag wat tips.
‍

Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat iedereen uniek is. Dat geldt ook voor kerstbomen. Misschien heeft jouw BeterBoompje wel een hangende tak, of een kaal plekje. Dat maakt hem juist extra bijzonder.


Okee, houd dat vast…

Als je na lang piekeren (lees: vergelijken met andere boompjes) eindelijk een kerstboom hebt uitgekozen, is het nog een hele kunst om hem heelhuids in je huiskamer te krijgen. Misschien moest die wel mee in de auto, de bakfiets of heb je hem een stukje door de stad gedragen. Dat gaat jou niet in je koude kleren zitten en je kerstboom dus ook niet.
‍

Dat is wennen…

Een BeterBoompje komt vanuit de winterkou en daarom is het wel zo handig om hem even te laten wennen, voordat hij een plekje krijgt in jouw warme huiskamer. Hiervoor is een koele plek het beste, zoals een schuur, garage of berging. Wanneer hij een beetje is bijgekomen van de verhuizing is het grote moment daar: jouw BeterBoompje mag eindelijk naar binnen.
‍

Laat zitten in de pot

Eenmaal binnen adviseren wij om de boom in de pot te laten zitten. Je bent misschien geneigd om hem eruit te trekken. Niet doen! Gewoon lekker laten zitten, want hij is zeer gehecht geraakt aan zijn pot. Zet je boom ook niet direct naast een warmtebron. Hij komt wel uit de kou, maar direct naast de verwarming vindt hij niet fijn.
‍

Liefde en water

Geef je boompje iedere dag heel veel liefde en een flinke scheut water. Dicht bij de stam en houd de aarde/kluit vochtig. Om te controleren of het water de bodem bereikt (en niet de vloer), kun je het beste een schotel onder de pot plaatsen. Wil je de schaar in je kerstboom zetten? Niet doen! Je boompje is mooi zoals hij is.
‍

Engelenhaar en kunstsneeuw

Kies dit jaar voor duurzame kerstversiering en LED-verlichting en laat het engelenhaar en kunstsneeuw achterwege. Je boom wordt er niet blij van, en het kan er bovendien voor zorgen dat je huisdieren ziek worden!
‍

Wij hopen dat je wat hebt aan deze tips. Samen kunnen we de wereld een stukje groener maken. Is er een tip die volgens jou ontbreekt? Laat het ons weten!

‍